Welke keukenapparatuur kun je echt niet missen?

Als je voor het eerst uit huis gaat of verhuist, merk je dat je vooral voor de keuken erg veel verschillende dingen nodig hebt. Het langste lijstje komt altijd van de keuken. Je hebt veel nodig, maar er is verschillend keukenapparatuur die je eigenlijk gewoon niet kan missen. Welke zijn dat precies? Je leest het hier!

Een blender

Het komt vaak voor dat je iets moet pureren, mixen of in stukjes moet hakken. Hiervoor is een blender ideaal. Je kan het gebruiken om bijvoorbeeld smoothies te maken, maar ook als je bijvoorbeeld iets moet verkruimelen is het ideaal. Kies voor het meest handige gebruik een blender met een afneembare beker, waar je ook je smoothie uit zou kunnen drinken. Dit is handig met schoonmaken en scheelt je weer extra vieze vaat.

Een mixer

Als je graag in de keuken staat om dingen te bakken, kan een mixer niet ontbreken aan jouw keukenapparatuur. Je kan natuurlijk een garde gebruiken om bijvoorbeeld beslag te mixen, maar het maakt het toch een stuk makkelijker als je een handmixer of staafmixer in de keuken hebt. Weet je niet goed waar je moet kijken voor een goede mixer? Bij elke horeca groothandel vind je deze wel. Ook erg handig is bijvoorbeeld een grote KitchenAid, een grote mixer waar je van alles in kan bereiden.

Een grill

Er is van alles wat je klaar kan maken met een grill. Zo kun je brood lekker knapperig maken, groente grillen, broodjes maken of zelfs een stuk vlees bereiden. Dit is dus ideaal, zo’n veelzijdig apparaat. Waarschijnlijk pak je hem er meerdere keren per week bij, omdat je hem voor zo veel verschillende dingen kunt gebruiken. Schoonmaken is ook een eitje. Haal de platen los, een doekje er overheen en het is alweer schoon!

De airfryer

Een frituurpan, maar dan zonder het vet. Je kan er eigenlijk van alles in bereiden. Vlees, vis, aardappeltjes, groente, broodjes, snacks, ga zo maar door. Ook dit is een erg veelzijdig product waar je veel kanten mee op kan. Gebruik je een grotere airfryer, kun je zelfs meerdere dingen tegelijk ‘frituren’. En erg fijn is dat er geen extra vet of olie bij komt kijken. Dat scheelt een hoop en als je voortaan alleen nog maar gebruik zou maken van de airfryer, scheelt dat op den duur erg veel! Maak bijvoorbeeld kip klaar in de airfryer, plaats er voor het ontbijt wat lekkere afbakbroodjes in of gaar jouw groenten hierin. Zorg er wel voor dat je altijd even een bakpapiertje gebruikt, zodat het eten niet aanbrandt.

Dit artikel is door middel van een samenwerking tot stand gekomen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *