Vijf activiteiten om te doen op Ameland

Op het Waddeneiland Ameland valt veel te beleven. Van fietsen door de duinen tot het proeven van lokaal gebrouwen bier. De vijf leukste activiteiten zetten we op een rijtje. 

Fietstocht maken

Het Waddeneiland is gemaakt om met de fiets te ontdekken. Er ligt niet voor niets 100 kilometer aan fietspaden! In slechts een paar uur trap je van de ene kant van het eiland naar de andere kant. Gedurende de fietstocht krijg je een glimp van de verscheidenheid van natuur: van zandduinen tot bosrijke gebieden. Maak een tussenstop in één van de vier dorpen Hollum, Nes, Buren en Ballum en pauzeer in een restaurant Ameland. Voor een uitdagende fietstocht kan je een 40 km fietstocht maken rond alle dorpen. Heb je geen fiets meegenomen? Op tientallen plekken is het mogelijk om een fiets te huren. 

Vuurtoren Ameland

De vuurtoren is één van de bezienswaardigheden die je tijdens je bezoek gezien moet hebben. De vuurtoren is in 1880 gebouwd door Koning Willem III. De 55 meter hoge toren heeft lang zijn dienst gedaan voor de scheepvaart, maar is sinds 2015 open voor bezoekers. Op verschillende verdiepingen zijn exposities te zien en worden de verhalen van vroeger vertelt. Voor een extra uitdaging kan je de 236(!) traptreden betreden en genieten van een prachtig uitzicht. Vergeet je camera niet voor een Instagramwaardige foto.

Amelander bierbrouwerij

Wil je op een lekkere manier de lokale ondernemer supporten? Breng dan zeker een bezoekje aan de Amelander bierbrouwerij in Ballum. In deze ambachtelijke brouwerij maken Doeke en Eva hun eigen biertjes. Naast dat je het gehele brouwproces kan bekijken, kan je ook plaatsnemen in het proeflokaal. Onder het genot van een biertje kan je een potje biljarten of je vergapen aan de ‘beerwall of fame’ met meer dan 1400 verschillende bierflessen. Niet zo’n fan van bier? Een Amelander biertje doet het ook goed als souvenir.

Ameland Adventure

Ameland Adventure regelt uitdagende activiteiten en evenementen voor avontuurlijke vakantiegangers. Met meer dan 25 opties zit er voor iedereen wel wat tussen. Wat dacht je van blowkarten, powerkiten, rafter, surfkiten of suppen op het strand? Ook beginners kunnen deelnemen, dankzij de ervaren instructeurs die je gedurende de activiteit goed begeleiden. Fans van Expeditie Robinson moeten zeker eens Expeditie Ameland proberen. Hierbij strijden teams tegen elkaar in verschillende proeven. Wie gaat er als winnaar naar huis?

Musea bezoeken

Ameland heeft een rijke historie die je in verschillende musea kan ontdekken. Breng bijvoorbeeld een bezoek aan het maritiem centrum Abraham Fock, het cultuurhistorisch museum Sorgdrager of het Bunkermuseum in de duinen. Voor echte natuurliefhebbers is het Natuurcentrum een mooie aanrader. Op interactieve wijze kom je in aanraking met het onderwaterleven waaronder zeehonden, bruinvissen en potvissen. Klim vooral op de toren voor een mooi uitzicht over het wad en de Noordzee. Een extra tip is het blotevoetenpad dat zich ernaast bevindt. Hierbij maak je een tocht door de bodemsoorten die zich op Ameland bevinden. 

Op Ameland vind je een mooie combinatie van natuur, cultuur en avontuur. Boek zeker één van de vele hotels Ameland om te genieten van alles wat het Waddeneiland te bieden heeft.  Een ander mooi Waddeneiland is Terschelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *