Stressvrij barbecue met gasten

Het bijwonen van een barbecue geeft altijd een geweldige tijd, maar het organiseren van een barbecue kan stressvol zijn of je nu een kleine groep host of een grotere bijeenkomst plant. Maar met een beetje planning en een goed doordacht menu kan het gemakkelijk zijn om van je volgende barbecue een succes te maken.

Heb je wel eens een barbecue gepland, maar kwam je erachter dat u op het laatste moment iets was vergeten? Er is niets erger dan je onvoorbereid voelen tijdens een Bbq organiseren. Om je te helpen hebben we een barbecue-checklist samengesteld, zodat je vooruit kunt plannen en ervoor kunt zorgen dat jouw bijeenkomst stressvrij en plezierig is. 

Bekijk hieronder deze checklist, tips en menuplanner om  jouw barbecue tot een succes te maken.

De BBQ-benodigdheden

Een barbecue is niets zonder het juiste gereedschap. Voordat je begint met grillen, moet je ervoor zorgen dat al jouw gereedschap schoon is en klaar voor gebruik.

Controleer jouw propaan- of houtskool voorraad nog eens voordat je jouw barbecue start. Bespaar jezelf de hoofdpijn en zorg dat je de dag voor jouw barbecue-evenement voldoende propaan of houtskool hebt.

Benodigdheden voor drinken

Een warme dag vereist veel water om jouw gasten gehydrateerd te houden. Serveer een verscheidenheid aan drankjes voor al jouw gasten.

Wat is er lekkerder dan ijskoud water op een warme dag? IJskoud gearomatiseerd water. Snijd komkommers, citroenen en limoenen, voeg dit toe aan water en serveer het in een grote kan met veel ijs. 

Benodigdheden eten

Afhankelijk van de grootte van jouw gezelschap kan het opzetten en opruimen tijdrovend zijn. Zorg ervoor dat al je eetgerei en benodigdheden beschikbaar zijn vanaf het moment dat je gasten arriveren, vooral als er snacks op tafel staan.

Richt van tevoren een afval-/recycling station in om extra opruimtaken te voorkomen. Houd een prullenbak in de buurt van jouw drankkoelers voor blikjes, flessen en doppen.

Benodigdheden voor het bereiden van voedsel

Geen barbecue is compleet zonder alle leuke dingen die bovenop je hoofdgerecht komen (of dat nu hamburgers, hotdogs of worstjes zijn). Zorg voor een selectie van toppings zodat jouw gasten een maaltijd kunnen samenstellen die bij hun smaakpapillen past. 

Om tijd (en kostbare keukenruimte!) te besparen, bereid je alle ingredi├źnten voor de topping ruim van tevoren voor. Dan ben je klaar om het gewoon buiten te zetten als je eten klaar is.

 Installatie- en veiligheidsbenodigdheden

De items die vaak vergeten worden, hebben niets te maken met het eten, maar alles met het comfort, het entertainment en de veiligheid van jouw gasten. Zorg ervoor dat je de volgende items bij de hand heeft, zodat jouw evenement voor iedereen die aanwezig is zo aangenaam mogelijk is:

Tuinstoelen, spelletjes, een EHBO doos, een brandblusser, een zonnescherm, insectenspray of citronella kaarsen en lantaarns, zaklampen of lichtslingers.

Met al deze tips ben je klaar voor je barbecue feest. Een goede voorbereiding is immers het halve werk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *