Restaurants hebben steeds vaker een buitenkeuken in de tuin staan om de volgende redenen: het wordt steeds lekkerder weer waardoor het fijn is om voor de kok buiten te koken. Het geeft een prima interactie met de klant die op het terras zit en de geuren van versgemaakt eten ruikt. Heerlijke geuren die over het terras heen komen zorgt ervoor dat de klant nog meer honger krijgt. En dat merkt men aan de omzet aldus Bart Leijten van Bartsfoodfactory. In een gesprek geeft hij aan erg trots te zijn op de laatste ontwikkelingen van buiten eten en dat geeft zijn werk een enorme boost. Bart is al jarenlang de expert in buitenkoken en heeft dan ook diverse buitenkeukens ontwikkeld die perfect aansluiten op de wensen van restaurants. Namelijk ergonomisch koken met voldoende ruimte om te snijden en pannen te plaatsen. De buitenkeuken van Bartsfoodfactory is zodanig ingericht dat je ruimte hebt en dat vette plekken geen kans krijgen om in te trekken. Dit is een positieve ontwikkeling aangezien niemand er op zit te wachten dat de buitenkeuken vol vetplekken zit.
Elke buitenkeuken is anders
En dat is maar goed ook. Elke situatie buiten is anders en elke situatie vraagt om maatwerk. Om professionals buiten te laten koken is het van belang de ruimtes goed te benutten. Vandaar dat de hoekvorm helemaal in is geraakt. De hoekvorm biedt voldoende plek en opslag om te koken en eten te bereiden maar ook eten klaar te zetten onder een warmte lamp zodat het eten warm blijft tijdens het uitserveren. Sommige buitenkeukens hebben een pizzaoven die gebruikt kan worden om op locatie de lekkerste pizza’s te maken. Of wat dacht je van barbecue van green egg, kamado of napoleon grills? Je maakt er de lekkerste gerechten op en ze zijn binnen no time klaar.